MAKE Creative were commissioned to design a new workplace for Edge Agency and Creative Oasis in Sydney’s Surry Hills. The designers worked with a low budget to create a striking, raw space with industrial overtones. The 700sqm tenancy in a 1970s office building houses 80 people in a flexible and informal workplace. The space overlooks a spectacular urban view – layers of rooftops and buildings rising up towards the city. The building also has an unusually positioned core – close to the main façade, creating a sunlit but narrow corridor of space.

The scheme housed the breakout area along the main façade, inserting a kitchen in this compressed corridor space and running a plywood shelf the length of the façade. The existing concrete structure, slab and new services are exposed, and are paired with plywood and formply sheeting. The workplace is wrapped in a painted black band that sits underneath the regular rhythm of windows, anchoring them and giving a strong graphic quality to the space. A bank of plywood meeting rooms create a backdrop to the workplace, with a central shared utilities space slicing through the centre, connecting to the service corridor behind.

Street artist Brett Chan was commissioned to paint a graphic black and white backdrop to the main workstation area, and custom joinery was used to layer the space with texture and pattern. Joinery pieces were developed to be movable, repositionable and flexible. These elements included movable felt pinboards, large leaning white boards as well as a system of customised flat-packed tables in the breakout space.

 

Related post: Little Trace of // Make Creative.

 

News in-post Banner | Yellowtrace

 


[Images courtesy of MAKE Creative. Photography by Luc Remond.]

 

About The Author

Team Yellowtrace

Team Yellowtrace is a small and highly dedicated bunch of cool kids who assist in the production of design stories, general admin and correspondence associated with each and every post. The team works tirelessly behind the scenes, providing invaluable support to the Editor In Chief. Extreme love and respect to the power of ten!

One Response

  1. kennethmason1kapm

    Picture # 7 illustrates an oft abused design concept/idea== a shelf/ledge’work space where one should NOT be. Sure a long straight line looks good and calls attention to itself. Bottom line here is the ‘shelf’ isn’t deep enough and it takes up room in what becomes a narrow passage way. ( adding chairs or stools only compounds problem.) Different grades and finishes on plywood could add alot of visual interest, it would also warm up area and add a touch of luxury. Would love to know if design was carried out using as much of a full sheet of plywood as possible. See what itmes could be made from one sheet. Any reference books out there on this subject?? Thought I saw one 20 years ago called ” WITHOUT NAILS.”

    Reply

Leave a Reply