This three storey urban residence in Melbourne designed by Pleysier Perkins utilises the existing shell of it’s former incarnation as a medical centre. Internally a timber ‘box’ sits within the original volume, containing a wine cellar and bathroom at ground level, and mezzanine living space above. A large garage workshop and two bedrooms are also located on the lower level, connected to the kitchen meals and adjacent outdoor terrace via a ‘folded’ timber stair. Also on the first floor, the study commands an internal view over the entry space, as well as the street below via a deep bay window seat. A discrete third level accommodates the master domain, which enjoys postcard views of Melbourne landmarks.

 

Related Post: So Hot Right Now // Trees In Interiors.

 

News in-post Banner | Yellowtrace

 


[Images courtesy of Pleysier Perkins. Photography by Brendan Finn.]

 

About The Author

Team Yellowtrace

Team Yellowtrace is a small and highly dedicated bunch of cool kids who assist in the production of design stories, general admin and correspondence associated with each and every post. The team works tirelessly behind the scenes, providing invaluable support to the Editor In Chief. Extreme love and respect to the power of ten!

Leave a Reply