An ordinary house at first sight, HAO Design has converted this three floor building in Kaohsiung city, Taiwan into a mixed-use space. Part hair salon and part residential, the interior interprets contemporary and retro styles, highlighted with pops of bold red and blues with vintage furniture. The arrangement of the building uses split levels, most evident in the first and second floor occupied by the hair salon. The interior of this space is modern with an industrial twist, presented by the use of metal pipe mirrors, corrugated steel walls and smooth concrete for surfaces and flooring.

There is a multi-level nature to the design – the existing mezzanine has been made open plan with its influence taken from a boxing ring, where customers can view glimpses of the owner’s art collection through the metal net on either floors or whilst walking up and down. Choosing not to convert all the available space for commercial use, the decision was made to keep the balcony to allow customers to sit outside and enjoy the greenery. The top two floors have been used as the client’s private residence. The eclectic interior blends contrasting patterns with different materials, and features a hidden book shelf that opens up to a dressing room.

 

News in-post Banner | Yellowtrace

 


[Images courtesy of HAO Design. Photography by Hey!Cheese.]

 

About The Author

Team Yellowtrace

Team Yellowtrace is a small and highly dedicated bunch of cool kids who assist in the production of design stories, general admin and correspondence associated with each and every post. The team works tirelessly behind the scenes, providing invaluable support to the Editor In Chief. Extreme love and respect to the power of ten!

One Response

Leave a Reply