Ok, so here’s the thing – I believe that this is one of the most conservative interiors I’ve ever posted here on yellowtrace. I never really think about the “style” of what I post about – I either love it or hate it and decide based on my gut. However, seeing the images of this particular apartment actually made me realise that I don’t really share too many examples of conservative interiors. Do you agree? Yes? No? Anyway, I TOTALLY agree with myself and that’s all that matters. Ha!

 

 

So back to our interior du Jour. Located in Singapore’s Brookvale Park, this 150sqm apartment was completed back in 2009. There is a lot to love about this place – hierarchy of spaces achieved through the interplay of volumes, cool and sophisticated palette with just the right amount of warmth, a celebration of craft and refined detailing at every junction… You know, this apartment a bit like a classic Armani suit, a Hermes Birkin Bag or a Burberry trench – classic, timeless, understated, and a total investment (in other words, expensive like poison – but it’s ok – cause it goes with everything and lasts for, like, eva!)

 


[via ArchDaily. Photos © Rupert Singleton.]

About The Author

Dana Tomić Hughes
Editor In Chief
Google+

Dana is an award-winning interior designer living in Sydney, Australia. With an unhealthy passion for design, Dana commits to an abnormal amount of daily design research. Regular travel and attendance at premier design events, enables Dana to stay at the forefront of the design world globally. While she is super serious about design, Dana never takes herself - nor design - too seriously. Together with her life and business partner, Nick Hughes, Dana is Boss Lady at Studio Yellowtrace, specialising in Interior Design, Creative Direction and Special Projects. The studio takes a highly conceptual and holistic approach to translating brands & ideas into places.

9 Responses

  1. gavin

    …It’s not so conservative, more restrained. Needs more personality for me to love it but all the finishes look nice.

    Reply
  2. Kate

    I agree with Gavin, in that it’s very restrained. Everything looks like it’s of beautiful quality and finish – and that it’s been styled to an inch of its life with all personal effects hidden. It’s really lovely but it would be nice to see it with a little of the personality of the occupiers.

    Reply

Leave a Reply