• Tag: outdoor


    Duddell’s by Ilse Crawford // Cultural Concept Destination in Hong Kong.

    17th January

    Duddell’s Hong Kong is a cultural concept venue designed by the one and only Ilse Crawford. Despite Duddell’s undeniable opulence and grandeur, Crawford took her signature humanistic approach to design, where people are placed at the centre of the project. The interior is reminiscent of a comfortable lounge room, with a double-Michelin-star-chef in the kitchen. Of course.



    2verandas by Gus Wüstemann // Zürich, Switzerland.

    12th June

    To Switzerland, today, to look at a wonderful (enormous) house on the northern shores of Lake Zürich by Gus Wüstemann Architects. The building comprises two houses – one of concrete, one of wood – at opposite ends of a large suburban plot. The design intent was to occupy the entire site and draw people through the garden by giving them a destination. I like this very much. The garden becomes somewhere to be, rather than something to look at. The residence (concrete) is up high. The pool house (timber) sits below. The former is a sort of glamorous bunker one can live in. The latter an airy rectilinear folly for outdoor braais on those long summer evenings of the northern hemisphere…



    Captain Melville Restaurant & Bar by Breathe Architecture // Melbourne.

    10th May

    Inspired by the ghosts of the former inner city nightclub’s first patrons, Captain Melville in Melbourne was recently refurbished and re-invented as a restaurant and bar by the local studio Breathe Architecture. Previously known as Mac’s Hotel, the building dates back to 1853 – the time when the first settlers descended on Australian shores. In the spirit of this historic narrative, the fit-out is conceptually based on the scene of mass occupation of Australia in the 1850′s by immigrants chasing gold in the Australian Gold Rush…



    Greenbox by Act Romegialli // Italy.

    26th March

    Is it just me or does this look like the kind of place where unicorns and Snow White would hang out? This outdoor dining pavilion is full of romance and fairytale whimsy. It suggests a history of slowly creeping vines which, over many years and many passing seasons, have eventually swallowed the building whole…



    Optical Glass House by Hiroshi Nakamura & NAP // Hiroshima, Japan.

    14th January

    The Optical Glass House was designed by Hiroshi Nakamura & NAP and it was completed in March 2012. Located on a busy residential street in downtown Hiroshima in Japan, the house features a glittering facade of suspended glass blocks that creates privacy and tranquility on the bustling urban street filled with cars and trams…



    Villa La Banane // Saint Barthélemy, The Caribbean.

    17th December

    Villa La Banane is seriously BANANAS! First there’s the ridiculously amazing location on the island of Saint Barthélemy in the Caribbean. Then there’s a lot of yellow everywhere which is (almost) always a fabulous idea as far as I’m concerned. I should also mention it’s über-cool owners – vintage furniture collector Jean Marc Israël and Benjamin Fabbri, a former marketing director at Dior. With a combined passion for 1950s design and an eye for impeccable style, La Banane interiors are bathed in good taste at every possible opportunity…




  • From The Blog.

    Hey there good lookin'! Check out some of the recent posts from the blog. Proudly brought to you by Yellowtrace. Word.

    Sculptural Geometric Lighting by Bec Brittain.

    Bec Brittain is a Brooklyn-based lighting designer who draws upon a varied professional and educational background of architecture, philosophy, and product design. Brittain studied...
    Refurbished Holiday Apartment by Colombo and Serboli Architecture // Barcelona.

    Colombo and Serboli Architecture have transformed a neglected and previously poorly planned interior into an attractive holiday home. The apartment is located on the...
    Hamra House by Studio DinellJohansson // Sweden.

    This beautifully simple, compact summer house in Hamra, Sweden was designed by architecture studio DinellJohansson. The client initially asked for an existing barn to...