MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

Multifunctional wall in MER’s office lab; room divider, bookshelf and a mirror of the view of the Riddarfjärden Bay and Stockholm City Hall.

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

The ‘Cube’ with separate workplaces divides the open office. In the foreground is another room divider that combines exposed material; several different timber veneers.

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

The interior of the ’Cube’ at the centre of the office, the walls are clad in acoustic-muffling paper – a separate and undisturbed workplace.

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

The studio under the mezzanine floor is a creative centre for the architects. It houses a materials library, durable work surfaces and storage for work panels.

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

Function and art – cables led down from the ceiling. In the background – sculpture by Sirous Namazi.

MER Stockholm Office Design | Yellowtrace

The library in MER’s office lab has informal decor that harmonises with Münchenbryggeriet’s Gothic arch windows.

 

MER (MORE) is a leading architect and consultancy company that specialises solely in creating and changing offices for Swedish and international companies. Recently the company has developed a new environment for their own office located in Stockholm, offering their staff and visitor an exciting journey of discovery amongst innovative solutions for a creative workplace.

“The office is a strategic tool that modern companies take very seriously for their success in attracting the brightest staff and most interesting customers. This also applies to MER,” says company CEO Cecilia Bejdén. The aim with the office was for the company to try our their own methods, test creative solutions and apply new research findings in their daily work. In MER’s office lab, the company continues to develop brand-building design and function.

Equally, MER abandoned their previous minimalist aesthetic and instead went all-in for an interior that raises eyebrows and provides experiences. Here, art and mirror walls are mixed with strict work cubicles and a cosy library. The handling of the material samples has been inspired by “movement patterns in supermarkets”. We are not exactly sure what that actually means, but you have to admit that the result is pretty damn cool.

 

 


[Images courtesy of MER. Photography by Mårten Ryner.]

 

About The Author

Team Yellowtrace

Team Yellowtrace is a small and highly dedicated bunch of cool kids who assist in the production of design stories, general admin and correspondence associated with each and every post. The team works tirelessly behind the scenes, providing invaluable support to the Editor In Chief. Extreme love and respect to the power of ten!

Leave a Reply