Heike Store in Hangzhou, China by An Design Studio | Yellowtrace

Heike Store in Hangzhou, China by An Design Studio | Yellowtrace

Heike Store in Hangzhou, China by An Design Studio | Yellowtrace

Heike Store in Hangzhou, China by An Design Studio | Yellowtrace

Heike Store in Hangzhou, China by An Design Studio | Yellowtrace

Heike Store in Hangzhou, China by An Design Studio | Yellowtrace

Heike Store in Hangzhou, China by An Design Studio | Yellowtrace

Hangzhou, China Store China by An Design Studio | Yellowtrace

Hangzhou, China Store by An Design Studio | Yellowtrace

 

Heike is a new fashion concept store, unassumingly tucked away on the third floor of a residential apartment block in the suburban outskirts of Shanghai, China. Designed by An Design Studio, the all-grey interior has a dystopian feel, with black steel Brutalist volumes designed to sit within the bare concrete shell of the space, creating new and interesting zones for clothing display, fitting rooms, storage and register.

Dark timber, raw concrete, burnished steel and polished silver accents work in harmony to create a rough yet futuristic aesthetic. Suspended black boxes display the utilitarian-style clothing, and the filtered lighting thanks to the mesh-clad windows and backlit glass paneling add to the moody, austere aesthetic. The space also includes a small bar, increasing Heike’s ‘destination appeal’ as a place for both shopping and social gathering. A tough and masculine interior at its finest. We dig.

 

 


[Photography by Wang Min and Liu Yujie.]

 

About The Author

Team Yellowtrace

Team Yellowtrace is a small and highly dedicated bunch of cool kids who assist in the production of design stories, general admin and correspondence associated with each and every post. The team works tirelessly behind the scenes, providing invaluable support to the Editor In Chief. Extreme love and respect to the power of ten!

2 Responses

  1. kennethmason1kapm

    Darkness and shadows don’t sell me anything. I don’t need a rainbow of pretty colors, but this is dismal and depressing. I kept wanting to adjust the contrast on my screen. With all of the raw concrete, it is a shame they didn’t do anything with tints, dyes, textures and finishes. It looks positively unfinished.

    kapm

    Reply
  2. macheriproject

    I love the uniqueness of this interior. I may not enjoy the somber emotional aspect but it definitely leaves an interesting level of curiosity within me. I can definitely appreciate this.

    Reply

Leave a Reply