AvroKO Designs a Workplace Cafeteria | Yellowtrace

AvroKO Designs a Workplace Cafeteria | Yellowtrace

AvroKO Designs a Workplace Cafeteria | Yellowtrace

AvroKO Designs a Workplace Cafeteria | Yellowtrace

AvroKO Designs a Workplace Cafeteria | Yellowtrace

 

Is it a legit bar? Or an awesome new hotel?

No, dude – this is the workplace cafeteria inside Dropbox HQ in California.

What, so you mean this is like the coolest corporate “breakout” space ever? Get out of town!

I know!

Highly regarded for their hospitality projects around the world, American studio AvroKO were engaged to design the food hall and coffee shop in the tech company’s San Francisco headquarters. The Tuck Shop and Dropbox Cafe serves as the organisation’s heartbeat for the innovative tech giant’s offices, famous for being a major provider of online file hosting.

AvroKO channeled the idea of “neighbourhoods” within the office to bring people together – the space was created as multipurpose, equally appropriate from dining, meetings, brainstorms and more. Taking inspiration from one of the company’s mottos, “sweat the details,” the design focuses on small features and individually crafted furniture and lighting to transform moods and create a flexible space.

The food hall boasts 6 main food stations divided by a variety of screens made of transparent linen material, some of which are constructed around main banquettes, designed to be adjustable for creating small pockets ideal for a private gathering with coworkers. The handcrafted lighting in the Juice Bar resembles a modern take on old street lamps, once again drawn from the neighbourhood concept. The chandelier that dominates the entry has adjustable frames which slide up and down tracks, imitating the Muni Metro transit lines of San Francisco.

The cafe is designed to evoke a residential feel. It’s a place of comfort for staff with each furniture group containing an eclectic mix of chairs, floor rugs and accessories similar to a living room. The cafe boasts its own on-premise coffee roaster, encased by a blackened steel perimeter and visible to diners.

 

 


[Photography by Garrett Rowland.]

 

About The Author

Dana Tomić Hughes
Founder & Editor
Google+

Dana is an award-winning interior designer living in Sydney, Australia. With an unhealthy passion for design, Dana commits to an abnormal amount of daily design research. Regular travel and attendance at premier design events, enables Dana to stay at the forefront of the design world globally. While she is super serious about design, Dana never takes herself - nor design - too seriously. Together with her life and business partner, Nick Hughes, Dana is Boss Lady at Studio Yellowtrace, specialising in Interior Design, Creative Direction and Special Projects. The studio takes a highly conceptual and holistic approach to translating brands & ideas into places.

One Response

  1. kennethmason1kapm

    Looks very “cluttered” — colors are mild and lack any excitment or calming effect — booths are hard to enter and exit from — smaller tables could be used to change the configuration of seating — chairs do look comfy due to padding, and thank God, no ‘waffle’ thighs ——– wall suspended seats area is very creative and cool — a little less ‘busyness’ with lighting fixtures that should be fewer in number and larger in design, and not as ‘attention grabbing’.

    Reply

Leave a Reply